Pasteta de pasare

Pasteta de pasare este o varianta nutritiva si bogata in ingrediente la banalul pate de pasare.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 1/2 kg carne de pasare (piept
  • pulpe)
  • 100 g ciuperci
  • 50 ml unt
  • 200 g unt
  • o cutie de sardele
  • 10 masline
  • 100 g sunca
  • 2-3 castraveciori acri
  • un ou
  • o ceapa
  • o lingurita cu varf mustar
  • 100 ml vin
  • 2 linguri rom
  • sare
  • condimente dupa gust

Mod de preparare

Mod de preparare:

Ceapa taiata marunt se caleste intr-o cratita, in unt, 2 minute, apoi, se adauga bucatile de carne, ciupercile, vinul, romul, sarea si condimentele. Se lasa sa se friga la foc mic, acoperite sau se introduce cratita
in cuptor, acoperita ca sa ramina carnea moale si suculenta. Daca este nevoie, se pune putina apa, avand grija ca la sfarsit, sosul sa fie scazut. Cand furculita intra cu usurinta in carne, inseamna ca aceasta este gata.

Dupa ce s-a racit si s-a scos de pe oase, carnea se trece de 3 ori prin masina de tocat, impreuna cu sardelele si cu uleiul lor. Untul se freaca pana ce devine moale, apoi se adauga tocatura, sunca, maslinele, castraveciorii acri, rasi prin razatoarea cu gauri mici si scursi de zeama si oul fiert tare - toate taiate in cuburi mici. Se amesteca bine si se adauga mustar si sare fina dupa gust.

Pasteta se aranjeaza pe un platou, si apoi se tine in frigider ca sa se intareasca.


Cu pasta neintarita se pot face sandvisuri; se poate folosi si ca umplutura pentru rulada.

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa