Pate de ficat aromat

Ficateii ii spalam bine si scurgem de apa, ii prajim in unt circa 5 minute apoi adaugam busuiocul, usturoiul si smantana apoi ii mai lasam pe foc 1 m

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr ficat de pasare
  • 60 gr unt
  • 1 si 1/2 lingurita de busuioc
  • sare
  • 100 ml vin alb
  • 100 gr stafide
  • 3 catei de usturoi
  • 100 gr smantana

Mod de preparare

Ficateii ii spalam bine si scurgem de apa, ii prajim in unt circa 5 minute apoi adaugam busuiocul, usturoiul si smantana apoi ii mai lasam pe foc 1 minut.

Stafidele le punem in vin si le dam in clocot la microunde sau pe aragaz pana se umfla.

Rasturnam cratita cu ficatei cu tot ce mai au in cana de blender si mixam pana obtinem o crema fina. Adaugam 2 linguri de vin in care au fiert stafidele si sare dupa gust.

Pentru montare putem folosi forme. Tapetam fundul vasului cu stafide apoi adaugam pasta .O dam la rece pentru cateva ore sau pentru a 2-a zi.

Este un pate excelent, aromat.

Se serveste cu paine prajita si salata. Alte aperitive recomandate:

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...