Pate de ficat aromat

Ficateii ii spalam bine si scurgem de apa, ii prajim in unt circa 5 minute apoi adaugam busuiocul, usturoiul si smantana apoi ii mai lasam pe foc 1 m

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr ficat de pasare
  • 60 gr unt
  • 1 si 1/2 lingurita de busuioc
  • sare
  • 100 ml vin alb
  • 100 gr stafide
  • 3 catei de usturoi
  • 100 gr smantana

Mod de preparare

Ficateii ii spalam bine si scurgem de apa, ii prajim in unt circa 5 minute apoi adaugam busuiocul, usturoiul si smantana apoi ii mai lasam pe foc 1 minut.

Stafidele le punem in vin si le dam in clocot la microunde sau pe aragaz pana se umfla.

Rasturnam cratita cu ficatei cu tot ce mai au in cana de blender si mixam pana obtinem o crema fina. Adaugam 2 linguri de vin in care au fiert stafidele si sare dupa gust.

Pentru montare putem folosi forme. Tapetam fundul vasului cu stafide apoi adaugam pasta .O dam la rece pentru cateva ore sau pentru a 2-a zi.

Este un pate excelent, aromat.

Se serveste cu paine prajita si salata. Alte aperitive recomandate:

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii