Pateu de porc

Se dau carnea si ficatul prin masina de tocat, de 3-4 ori, impreuna cu slanina si usturoiul, se adauga untul, sarea, piperul si romul. Se amesteca bi

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr ficat de porc
  • 500 gr carne sau muschi
  • 100 gr slanina
  • 1 catel de usturoi
  • 100 gr unt
  • 10 ficatei de pasare
  • 1 lingura cu rom
  • sare
  • piper
  • 1 prapur sau aluat

Mod de preparare

Se dau carnea si ficatul prin masina de tocat, de 3-4 ori, impreuna cu slanina si usturoiul, se adauga untul, sarea, piperul si romul. Se amesteca bine pana ce se obtine o pasta buna si gustoasa. Prapurul sau o foaie de aluat se asaza intr-o oala mica, unsa cu unt, se pune pateul, se inveleste cu foaia si se fierbe pe baie de apa, acoperit cu capac, la cuptor timp de 2 ore. Apoi, se scoate oala din apa si se introduce din nou in cuptor, sa se rumeneasca, tot vreo 2 ore.


Se serveste rece.

Alte aperitive:

Chiftelute

Rosii umplute cu piept de pui

Arici din pateu de ficat de pui

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...