Rulada de carne cu ciuperci

Rulada de carne cu ciuperci este un aperitiv decorativ si foarte delicios. Intii se feliaza carnea in felii de aproximativ 1 cm.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • - 1 kg carne de porc (macra)
  • 500 grame ciuperci champignion
  • 2 ardei capia
  • o ceapa
  • o legatura patrunjel verde
  • doua linguri cascaval ementaler
  • o lingurita chimion
  • sare
  • piper - dupa gust
  • 2 linguri pesmet
  • 4 linguri ulei de masline
  • o lingurita boia dulce
  • o lingurita seminte de susan (optional)

Mod de preparare

Rulada de carne cu ciuperci este un aperitiv decorativ si foarte delicios. Intii se feliaza carnea in felii de aproximativ 1 cm. Se curata de pielite ca sa ramina curata, apoi, se aseaza intr-o folie de plastic alimentar si se bate cu ciocanelul de snitele pina se fragezeste bine. Felia obtinuta trebuie sa aiba dimensiunea potrivita pentru a putea fi rasucita impreuna cu umplutura fara ca aceasta sa curga in afara: aproximativ 15 x 20 cm.

Se pregateste umplutura pentru aperitiv .
Ceapa tocata se caleste in ulei pina se inmoaie, dupa care se adauga ciupecile. Se lasa sa fiarba impreuna pina scade toata zeama lasata de ciuperci.
Se adauga sare, piper, dupa preferinta, apoi se pune chimenul, patrunjelul tocat si pesmetul, amestecindu-se bine. Se indeparteaza dupa foc, se adauga cascavalul si se lasa sa se combine aromele.
Ardeiul capia se coace si se curata, dupa care se taie in suvite de 1 cm latime, in lungul ardeiului. Eu am copt si un ardei gras, pentru culoare, dar mi s-a parut a fi prea multa umplutura si nu l-am mai folosit.

Am asezat fiecare felie de carne pe un fund de bucatarie si am pus deasupra umplutura de ciuperci, intinzind-o uniform pe suprafata feliei. Apoi am asezat suvite de ardei capia.
Am intors capatul feliei de carne peste umplutura dupa care am rulat pina la capat. Am obtinut astfel o rulada pe care am fixat-o cu o legatura de ata de bumbac asa incit sa nu se desfaca, procedind in acelasi fel cu toate feliile de carne.
La sfirsit ruladele de carne cu ciuperci le-am asezat intr-un vas de sticla termorezistenta si am adaugat jumatate de cana cu apa acoperind vasul cu capacul sau si introducindu-l la cuptor. Dupa aproximativ 30 de minute am intors ruladele si, pregatind din timp o emulsie cu ulei de masline si boia dulce, le-am uns pe suprafata exterioara apoi am presarat si semintele de susan.
Le-am introdus pentru inca 30 de minute in cuptor dar fara capac, pentru a se rumeni frumos.


Cand ruladele de carne cu ciuperci au fost gata, le-am asezat pe un platou cu o garnitura de cartofi taranesti.

O masa gustoasa si satioasa, gustul carnii fiind putin estompat de umplutura aromata, usor picanta datorita chimenului, dar in nici un caz uscata sau fada. Impreuna cu o Feteasca neagra a avut un gust desavirsit.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Parteneri
Bucataras.RO

Dovlecei umpluti cu legume la cuptor

Un preparat de post foarte bun, plin de savoare si arome. Ai mei au mancat si cica au crezut ca au si carne :)))..Cum ma...

Dovlecei umpluti cu legume la cuptor
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa