Rulada de carne cu ciuperci

Rulada de carne cu ciuperci este un aperitiv decorativ si foarte delicios. Intii se feliaza carnea in felii de aproximativ 1 cm.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • - 1 kg carne de porc (macra)
  • 500 grame ciuperci champignion
  • 2 ardei capia
  • o ceapa
  • o legatura patrunjel verde
  • doua linguri cascaval ementaler
  • o lingurita chimion
  • sare
  • piper - dupa gust
  • 2 linguri pesmet
  • 4 linguri ulei de masline
  • o lingurita boia dulce
  • o lingurita seminte de susan (optional)

Mod de preparare

Rulada de carne cu ciuperci este un aperitiv decorativ si foarte delicios. Intii se feliaza carnea in felii de aproximativ 1 cm. Se curata de pielite ca sa ramina curata, apoi, se aseaza intr-o folie de plastic alimentar si se bate cu ciocanelul de snitele pina se fragezeste bine. Felia obtinuta trebuie sa aiba dimensiunea potrivita pentru a putea fi rasucita impreuna cu umplutura fara ca aceasta sa curga in afara: aproximativ 15 x 20 cm.

Se pregateste umplutura pentru aperitiv .
Ceapa tocata se caleste in ulei pina se inmoaie, dupa care se adauga ciupecile. Se lasa sa fiarba impreuna pina scade toata zeama lasata de ciuperci.
Se adauga sare, piper, dupa preferinta, apoi se pune chimenul, patrunjelul tocat si pesmetul, amestecindu-se bine. Se indeparteaza dupa foc, se adauga cascavalul si se lasa sa se combine aromele.
Ardeiul capia se coace si se curata, dupa care se taie in suvite de 1 cm latime, in lungul ardeiului. Eu am copt si un ardei gras, pentru culoare, dar mi s-a parut a fi prea multa umplutura si nu l-am mai folosit.

Am asezat fiecare felie de carne pe un fund de bucatarie si am pus deasupra umplutura de ciuperci, intinzind-o uniform pe suprafata feliei. Apoi am asezat suvite de ardei capia.
Am intors capatul feliei de carne peste umplutura dupa care am rulat pina la capat. Am obtinut astfel o rulada pe care am fixat-o cu o legatura de ata de bumbac asa incit sa nu se desfaca, procedind in acelasi fel cu toate feliile de carne.
La sfirsit ruladele de carne cu ciuperci le-am asezat intr-un vas de sticla termorezistenta si am adaugat jumatate de cana cu apa acoperind vasul cu capacul sau si introducindu-l la cuptor. Dupa aproximativ 30 de minute am intors ruladele si, pregatind din timp o emulsie cu ulei de masline si boia dulce, le-am uns pe suprafata exterioara apoi am presarat si semintele de susan.
Le-am introdus pentru inca 30 de minute in cuptor dar fara capac, pentru a se rumeni frumos.


Cand ruladele de carne cu ciuperci au fost gata, le-am asezat pe un platou cu o garnitura de cartofi taranesti.

O masa gustoasa si satioasa, gustul carnii fiind putin estompat de umplutura aromata, usor picanta datorita chimenului, dar in nici un caz uscata sau fada. Impreuna cu o Feteasca neagra a avut un gust desavirsit.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Pui dulce în sos de soia la slow cooker Crock-Pot 4,7 L

Rețeta aceasta este una extrem de simplu de pregătit dar în același timp foarte savuroasă. Ce-i drept, am avut și...

Pui dulce în sos de soia la slow cooker Crock-Pot 4,7 L
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca