Rulada de porc cu nuci si fructe

O rulada cu nuci, caise si rosii dezhidratate este un aperitiv mai deosebit dar foarte potrivit pentru un platou mare cu aperitive. De la inceput va spun ca umplutura nu este una legata, de aceea pentru a taia rulada aveti nevoie de un cutit foarte bine ascutit sau puteti sa puneti in umplutura un ou si o lingura de pesmet pentru a lega compozitia. Eu am vrut sa se simta aroma de nuca prajita foarte putenic si sa ramana cat mai crocanta.

Portii
4
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • -500 gr muschiulet de porc
  • -100 gr nuci prajite si taiate grosier
  • -100 gr caise dezhidratate feliate
  • -sare
  • -piper
  • -nucsoara
  • -6 bucati rosii dezhidratate feliate
  • -1 lingura ulei masline

Mod de preparare

Carnea o batem cu ciocanul de batut carne pana cand este ca si pentru snitel , dar vom obtine o singura bucata. O ungem cu ulei de masline si o condimentam cu sare, piper si nucsoara razuita si o lasam sa stea putin. Nucile le taiem grosier si le prajim pe foc rapid intr-o tava.

Peste carne presaram nucile, caisele taiate in fasii subtiri si rosiile. Rulam carnea cat mai strans posibil avand grija sa impaturim capetele astfel incat sa nu iasa compozitia. Asezam rulada intr-o tava, asezonam cu sare si piper deasupra si dam la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 30 minute. Lasam sa se raceasca si feliem cu grija.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...