Snitele de porc cu ciuperci

Snitelele de porc cu ciuperci pot fi servite ca aperitiv. Se prepara din carne de porc, ciuperci, langa care mai adaugati coniac, smantana si condimente.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 felii de carne de porc
  • piper
  • sare
  • 2 linguri faina
  • 3 linguri ulei de masline
  • 50-60 gr margarina
  • 4-5 cepe
  • 5 linguri coniac
  • 300 gr ciuperci
  • 6-7 linguri vin alb
  • 150 gr smantana
  • 2 legaturi patrunjel
  • delikat de legume

Mod de preparare

Snitelele de porc cu ciuperci se prepara astfel: se bat feliile de carne, se condimenteaza, apoi se dau prin faina si se prajesc in ulei incins, pe fiecare parte. Se pun apoi pe o farfurie, apoi se caleste ceapa in restul de ulei si margarina, se stinge cu coniac si se lasa sa fiarba pana scade lichidul. Se adauga ciupercile si vinul alb, dupa care se lasa pe foc mic 15 minute. Se adauga smantana, piperul, delikatul si se ia de pe foc dupa 3-4 minute. Se asaza ciupercile peste snitele si se presara cu patrunjel verde tocat marunt.


Se serevesc calde.

Alte aperitive:

Ciuperci la cuptor

Chiftele

Ciuperci umplute

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!