Budinca de cartofi

Calim ceapa si usturoiul tocate intr-o lingura cu ulei si putina apa putin apa. Curatam si taiem cartofii si dovleceii felii. Ungem o tava cu restul d

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5-6 cartofi
  • 2 dovlecei
  • 1 ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • 2 linguri cu ulei de masline
  • 200ml iaurt dietetic
  • 2 linguri cu pesmet
  • 1 lingurita cu bulion
  • 100g urda
  • 1 ou
  • cimbru
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Calim ceapa si usturoiul tocate intr-o lingura cu ulei si putina apa putin apa. Curatam si taiem cartofii si dovleceii felii.

Ungem o tava cu restul de ulei si aseaza cartofii, ceapa si dovleceii in straturi alternative. Pune un praf de sare, bate oul cu iaurt si apoi toarna-l peste legume.

Presaram un pic de piper si apoi pesmetul. Dam tava la cuptor 30 de minute, acoperita cu folie de aluminiu. Indepartam folia, turnam bulionul desfacut in putina apa si mai lasam pana se formeaza crusta.
Alte retete

Bors cu urzici

Salata de pui si ciuperci

Tocanita de mazare

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...