Chiftelute de orez si legume

Fierbem orezul al dente in apa cu sare. În ultimul minut de fiert, adaugam morcovul razuit. Scurgem apa si adaugam o minuta de mazare proaspa

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • orez
  • morcov
  • mazare verde
  • patrunjel proaspat
  • ou (fac.)
  • sare
  • piper
  • ulei

Mod de preparare

Fierbem orezul al dente in apa cu sare.

În ultimul minut de fiert, adaugam morcovul razuit.

Scurgem apa si adaugam o minuta de mazare proaspata.

(mazarica mea e din gradina,iar pastaile au fost de diferite marimi,

de aceea boabele sint de ma mini pina la mari biggrin.gif )

Condimentam cu piper si sare,amestecam si lasam la racorit.

Oul l-am adaugat pentru gust,dar nu e nevoie.

Fara ou,chiftelutele se pot forma rotunjoare,

cu ou maglavaisul devine mai moale,dar se poate si asa.

(Chestie de gust)

Le prajim in ulei incins,apoile lasam la scurs pe hirtie de bucatarie

pentru a indeparta surplusul de ulei.

Sint foarte gustoase,destul de usoare.

Se pot servi asa,sau cu un sosulet,ca garnitura ...pe linga o salata verde.


Pofta buna!

Reteta Chiftelute de orez si legume a fost propusa de MAYA pe forum culinar.ro

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...