Clatite aperitiv cu leurda si ardei copt

Dacă tot a apărut leurda în piață, vreau să profit de aroma ei și să o includ în cât mai multe preparate cum sunt si aceste clătite aperitiv cu leurdă și ardei copt.

Portii
6
Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 3 ouă
  • 250 ml lapte
  • 150 ml apă minerală
  • 150 g șuncă presată
  • 3 ardei capia copți
  • 4-5 frunze de leurdă
  • 3-4 fire de patrunjel
  • un praf de ghimbir
  • un praf de sare
  • 300 g făină
  • 1/2 plic praf de copt
  • 100 g mozzarella răzuită
  • 50 g parmezan ras

Mod de preparare

Mai întâi tăiem în cuburi șunca presată, ardeiul copt în fașii, iar leurda și pătrunjelul, le tocăm mărunt.

Amestecăm ouăle cu un praf de sare, apoi adăugăm laptele și ingredientele tocate.Punem și zeama de la ardeii copți, pentru o notă de dulceață și culoare.Eu am avut ardei la congelator și i-am lăsat de seara să se dezghețe în frigider.Adăugăm apoi apa minerală și treptat, făina amestecată cu praful de copt.

Amestecăm 200 g faină cu praful de copt, pentru că nu vom ști la fix câtă făină înglobează aluatul de clătite.Adăugăm făina până când va rezulta o compoziție mai groasă decât cea de la clătitele clasice, având în vedere că avem și alte ingrediente prin ea.Lăsăm compoziția să se odihnească 5-6 minute.

Conectăm panini maker-ul la sursa de curent.Când ledul ne avertizează că plitele s-au încins, punem două polonice din compoziție pe plita inferioară și închidem capacul, presându-l ușor pentru a se întinde compoziția uniform.

Așteptăm avertizarea ledului, care ne spune că e gata clătita noastră, apoi o transferăm pe platou.

Presărăm peste ea, rapid, parmezan și mozzarella și o rulăm fierbinte, pentru a se topi mozzarella în interiorul ei.

Procedăm la fel și cu următoarele clătite, până epuizăm aluatul.

Servim clătitele calde, alături de o cană de lapte, iaurt, sau după preferințele fiecăruia.

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Paste cu carne tocata, la cuptor -pasta al forno

 Este o reteta vazuta undeva- candva. Una dintr-acelea ce te bantuie si nu te lasa sa dormi pana nu o prepari !!! Deci:...

Paste cu carne tocata, la cuptor -pasta al forno
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii