Cartofii se fierb in coaja, apoi se zdrobesc. La cartofii inca calzi, se adauga 100 grame faina, un ou batut, 1 lingura patrunjel verde tocat marunt,
Cartofii se fierb in coaja, apoi se zdrobesc.
La cartofii inca calzi, se adauga 100 grame faina, un ou batut, 1 lingura patrunjel verde tocat marunt, 20 grame unt, 1 lingurita cu varf sare si se framanta bine.
Cui ii place mancarea mai condimentata, poate adauga si un praf de nucsoara macinata.
Pe scandura de aluat se framanta bine si se intind suluri de 1,5 cm grosime, pe care le taiem in bucati de 4 cm.
Cu cat mai repede modelam bucatelele, cu atat vom evita ca aluatul sa se inmoaie si sa devina lipicios.
In sfarsit batem 1 sau 2 oua si bucatelele de aluat le rostogolim prin ou, pesmet si le prajim in ulei mult si fierbinte, la foc iute, pana se rumenesc.
Se servesc calde. Sunt potrivite cu mancaruri drese cu smantana, sau varza de Bruxelles fiarta in abur. Se poate servi si ca fel principal cu sos tartar sau sos de usturoi. Nu se pastreaza in frigider.
Alte aperitive cu cartofi gasiti aici:
Cartofi magici
Cartofi umpluti
Papanasi de cartofi cu cascaval
Incearca aceasta reteta usoara de briose cu afine si faina integrala, perfecte pentru un mic dejun sanatos sau gustare. Fara...
Briose cu afine si faina integrala – reteta simpla, delicioasa si sanatoasaBriosele cu afine sunt delicioase prajituri individuale, perfecte pentru micul dejun, gustari sau deserturi. Acestea sunt...
Briose cu afine - reteta de briose pufoase