Crochetele de cartofi cu mustar si somon afumat se prepara foarte usor si sunt un aperitiv gustos. Aceasta reteta de aperitive o gasiti pe culinar.ro, alaturi de alte aperitive cu cartofi.
Cartoful se rade, cu coaja cu tot intr-un prosop de bucatarie curat. Se strang capetele prosopului si se scurge apa din cartofi. Se rastoarna intr-un bol, apoi se adauga faina si mustarul. Se asezoneaza si se amesteca bine. Se imparte aluatul obtinut in 8 si se turteste intre palme, astfel incat sa se obtina forme rotunde si plate. Se incinge uleiul si untul intr-o tigaie si se asaza compozitia de cartofi. Se prajesc 2-3 minute pe fiecare parte, pana se rumenesc.
Se asaza pe fiecare farfurie cateva crochete una peste alta si se asorteaza cu cate o felie de somon afumat si putina smantana.
Alte aperitive:
Ciuperci umplute
Chiftele
Ciuperci la cuptor
Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj