Guacamole

• taiati avocado-ul pe jumatate, pe lungime. Rotiti apoi una dintre parti pana se va desprinde de pe sambure. Apoi

Portii
3
Timp pregatire
7 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • avocado - 3 buc (coapte, moi la atingere)
  • lime - 1 buc
  • usturoi - 1 catel
  • chimion - 1 varf de cutit
  • ceapa salota - 1 buc
  • rosii prunisoare - 3 buc
  • coriandru proaspat - 1/2 legatura
  • ceapa rosie - 1/2 buc
  • ulei de masline - dupa gust
  • ardei iute - 1/4 buc
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

• taiati avocado-ul pe jumatate, pe lungime. Rotiti apoi una dintre parti pana se va desprinde de pe sambure. Apoi in sambure infigeti mijlocul lamei cutitului si veti observa ca se scoate foarte usor. Curatati-i miezul cu o lingura de lemn si puneti-l intr-un castron incapator
• stoarceti zeama de lime peste acesta, pentru a preveni oxidarea
• tocati coriandrul, cele 2 tipuri de ceapa, rosiile (indepartand semintele), usturoiul si ardeiul iute
• amestecati cele 3 bucati de avocado tocate cu usturoiul, ceapa, uleiul de masline si adaugati chimion, sare si piper dupa gust
• mixaticu cu blenderul vertical Breville Hand Blender
• adaugati apoi rosiile si ardeiul iute tocat si amestecati
• serviti cu lipie, crutoane, foi de tortilla sau nachos.
Pofta buna!

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii