Omleta cu jambon si legume

Omleta cu jambon şi legume este un aperitiv ( tapas) tipic spaniol foarte săţios.

Portii
1
Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
5 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 ouă
  • 2 felii de jambon (jamon serrano)
  • 1/2 ardei gras tăiat cubuleţe
  • 1 cartof fiert tăiat cubuleţe
  • 2 linguri de mazăre fiartă din conserva
  • 2 - 3 linguri smântână pentru gătit
  • ulei de măsline pentru uns tigaia
  • sare şi piper după gust
  • salata verde si ardei gras pentru decor

Mod de preparare

Se unge o tigaie antiaderentă cu ulei de măsline, se bat ouăle cu un praf de sare, piper şi se coace omleta pe ambele părţi. Se scoate pe o farfurie.

În tigaie se mai pune puţin ulei în care se căleşte ardeiul, apoi se adaugă restul de ingrediente şi se amestecă bine. Se potriveşte gustul de sare şi piper.

Pe jumătate din omletă se pune o felie de jambon, legumele călite şi a doua felie de jambon. Se pliază deasupra cealaltă jumătate de omletă.

Pont: in loc de jambon se poate folosi sunca de praga sau sunca de curcan.

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Lichior de anason

Cred că voiam să prepar acest lichior de pe vremea când eram fascinată de Florin Piersic în rolul lui...

Lichior de anason
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii