Intr-o tigaie incinsa puneti 2 linguri ulei si caliti usturoiul tocat marunt si ardeiul iute tocat foarte fin, timp de 1 minut. Adaugati dovleceii c
Intr-o tigaie incinsa puneti 2 linguri ulei si caliti usturoiul tocat marunt si ardeiul iute tocat foarte fin, timp de 1 minut. Adaugati dovleceii curatati de coaja si tocati in cuburi mici. Amestecati bine. Dati focul mai mic si acoperiti tigaia cu un capac. Amestecati la fiecare
5 minute timp de 20-25 minute, asigurandu-va ca dovleceii nu se prind de tigaie.
Gatind cu capacul pus aveti certitudinea
ca in tigaie ramane suficient lichid.
Atunci cand dovleceii s-au inmuiat bine,opriti focul. Pasati cu o furculita bucatile care mai sunt intregi si apoi asezonati cu sare ,piper si inca o lingura sau doua cu ulei. La final adaugati 1-2 linguri cu zeama de lamaie si frunzele de menta tocate marunt.
Daca vreti o pasta mai fina o puteti pasa cu blenderul.
Aceasta pasta este fantastica intinsa pe felii de paine prajita sau amestecata cu paste.
Inspiratie: Jamie Oliver
Aceasta reteta a fost adaugata de truedelights
Alte retete culinare recomandate:
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa