Pasta de dovlecei

Intr-o tigaie incinsa puneti 2 linguri ulei si caliti usturoiul tocat marunt si ardeiul iute tocat foarte fin, timp de 1 minut. Adaugati dovleceii c

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 dovlecei mai mici
  • 2 catei de usturoi
  • 1 ardei iute rosu
  • uscat
  • sare
  • piper
  • zeama de lamaie
  • 2-3 frunze de menta
  • ulei de masline

Mod de preparare

Intr-o tigaie incinsa puneti 2 linguri ulei si caliti usturoiul tocat marunt si ardeiul iute tocat foarte fin, timp de 1 minut. Adaugati dovleceii curatati de coaja si tocati in cuburi mici. Amestecati bine. Dati focul mai mic si acoperiti tigaia cu un capac. Amestecati la fiecare

5 minute timp de 20-25 minute, asigurandu-va ca dovleceii nu se prind de tigaie.

Gatind cu capacul pus aveti certitudinea

ca in tigaie ramane suficient lichid.

Atunci cand dovleceii s-au inmuiat bine,opriti focul. Pasati cu o furculita bucatile care mai sunt intregi si apoi asezonati cu sare ,piper si inca o lingura sau doua cu ulei. La final adaugati 1-2 linguri cu zeama de lamaie si frunzele de menta tocate marunt.

Daca vreti o pasta mai fina o puteti pasa cu blenderul.


Aceasta pasta este fantastica intinsa pe felii de paine prajita sau amestecata cu paste.

Inspiratie: Jamie Oliver

Aceasta reteta a fost adaugata de truedelights

Alte retete culinare recomandate:

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...