Piftele de cartofi

Pifttelele de cartofi pot fi servite oricand. Se prepara din cartofi, oua, ceapa, usturoi, patrunjel, faina si condimente.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 cartofi
  • 1 ceapa
  • 5 catei de usturoi
  • 1 mana de patrunjel
  • 1 lingura delikat
  • 1 lingura piper
  • 2 oua
  • 1 cana faina

Mod de preparare

Cartofii se fierb cu o zi inainte cu jumatate de lingura de delikat si se dau pe razatoare. Separat, se pun la calit usturoiul si ceapa, tocate marunt, iar dupa ce s-au inmuiat se toarna peste cartofii dati pe razatoare. Se amesteca bine si se adauga un albus, patrunjelul tocat si piper. Dupa ce s-a amestecat bine, se dau prin ouale ramase, batute cu delikat, chiftele formate cu mana din compozitie. Se pun apoi la prajit in ulei incins.


Se servesc cu salata de varza sau castravete murat.
Alte retete:
Iahnie de fasole
Pulpe de pui la cuptor
Cartofi la cuptor

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!