Rulada cu spanac, branza, ciuperci si ardei kapia rosu

Un aperitiv delicios, pentru o zi frumoasa de toamna!

Portii
6
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • sare
  • blat:
  • piper
  • 4 oua
  • 150 g smantana
  • 1 plic de praf de copt
  • 5 linguri de faina
  • 200 g piure de spanac (daca este congelat, se lasa de seara pana a 2 a zi sa se scurga foarte bine)
  • 1 lingura de ulei
  • Umplutura:
  • 100 g branza feta
  • 100 g smantana
  • 200 g telemea rasa
  • 200 g ciuperci proaspete
  • 1/2 ceapa mai mica
  • un strop de ulei
  • sare
  • piper
  • condimente uscate
  • 1 ardei kapia mare

Mod de preparare

Galbenusurile frecate un pic cu uleiul si sarea se amesteca cu piureul de spanac bine scurs, se adauga si smantana, se pipereaza. se bat spuma tare cu un pic de sare, se incorporeaza in preparat, apoi se adauga faina cernuta cu praf de copt. Se toarna in tava tapetata cu hartie pentru copt si se da la copt cca 13 minute. Se desface calda de pe hartie cu lama unui cutit si se lasa sa se racoreasca.

Pregatim umplutura, calind ceapa tocata fin impreuna cu ciupercile felitate si cubulete de ardei kapia, se sareaza si comndimenteaza si se lasa sa scada bine sucul. Se da pe pe foc si se lasa sa se raceasca. Se dau la blender branzeturile cu smantana si la urma incorporam si legumele calite. Ungem blatul cu spanac, apoi rulam strans cu ajutorul unui prosop sau chiar cu hartia pentru copt.

Se da la rece o ora inante de a felia.

Pofta buna!

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...