Rulada de legume este buna perioadele de post din an, asigurand o masa satioasa si nutritiva.
Mod de preparare:
Se pregateste maiaua dintr-un cub de drojdie, putina sare si apa calduta cat sa acopere drojdia si se lasa sa creasca intr-un loc calduros, ferit de curent. Intr-un castron se adauga faina, apoi maiaua crescuta. Se framanta bine aluatul, se imparte in doua bucati, respectiv pentru 2 rulade.
Se dau pe razatoare legumele si se calesc in putin ulei incins, in care se adauga piper. Dupa ce s-au calit legumele, se scot si se lasa la racit. Se pune apoi amestecul de legume pe o foaie de aluat, se ruleaza si se procedeaza la fel si cu cea de-a doua rulada. In tava trebuie adaugata putina faina pentru tapetat, ca ruladele sa nu se lipeasca.
Se preincaleste cuptorul se si se introduce tava cu cele doua rulade si se lasa la copt pana cand aluatul capata o frumoasa culoare aurie.
http://ideidelicioase.blogspot.ro
Rulada de legume constituie un aperitiv delicios, potrivit pentru post si se poate servi calda sau rece.
Poate fi un pranz delicios, mai ales ca nu este greu de pregatit! Oricine poate sa-l faca chiar daca nu e mare specialist in...
Piept de pui cu rosii si ardei kapia la cuptorDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti