Salata Cobb

Salata Cobb este " salata salatelor" americane, fiind inventata in 1937 de Robert Cobb, un bucatar de la un restaurant renumit, Brown Derby, care a fost nevoit sa ii prepare unei vedete o cina foarte tarzie. Salata a avut un mare succes, a ajuns sa depaseasca granitele si sa intre in istoria culinara a lumii, fiind preparata in toate marile restaurante.

Portii
8
Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • sare
  • 1 salata verde mica
  • 1/2 varza proaspata
  • 1 Avocado
  • 100 gr bacon felii
  • 1 piept pui
  • 200 gr rosii cherry
  • 10 oua prepelita fierte
  • 50 gr unt
  • 100 gr porumb dulce
  • 1oo gr cascaval
  • piper proaspat macinat
  • pentru sos
  • 2 linguri otet de visine din dulceata
  • 2 linguri ulei masline cu chilli
  • 1 lingura mustar
  • sare
  • zahar

Mod de preparare

Pieptul de pui il portionam, apoi il condimentam si il prajim intr-o tigaie nonaderenta unsa cu putin unt. Le rumenim frumos pe ambele parti, apoi scoatem pieptul de pui pe un servet absorbant, sa iasa toata grasimea ramasa. Restul untului il topim intr-o tigaie si dupa ce s-a incins untul, prajim feliile de bacon pe ambele parti pina se rumenesc. Le scoatem apoi pe un servet de hartie. Salata verde si varza le taiem in fasii subtiri fideluta. Avocado bine copt ( daca nu este destul de copt cand il cumparati, puneti-l intr-o punga de hartie , impreuna cu un mar sau o banana, inchideti punga la gat, lasand sa intre putin aer. In 3 zile se coace - avocado sta in copac 18 luni abia dupa ce este cules se coace), il taiem in doua, rasucim o parte si se va desprinde de sambure. Cu o lingura scoatem miezul fructului pe care il taiem marunt, cubulete. Ouale de prepelita fierte le curatam de coaja si apoi le taiem in doua. Salata o puteti monta pe un platou, intr-un bol transparent sau un niste pahare patrate. Punem pentru inceput putina salata verde fideluta, apoi piept de pui maruntit, boabe de porumb, avocado, bacon prajit si 1/2 de ou pe margini. Urmeaza apoi 1/2 de rosii cherry, varza verde fideluta si cuburi de cascaval. De fapt ordinea in care puneti alimentele este aleatorie. Am ornat deasupra cu cubulete de ardei galben, feliute de masline negre si patrunjel verde. Din restul alimentelor ramase ( am facut 5 pahare), am montat o salata intr-un bol transparent. Cu 5 minute inainte de servire, am preparat sosul, amestecand bine de tot toate ingredientele. In fiecare pahar am pus doua lingurite de sos, deasupra. O salata deosebita, buna ca aperitiv .

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert prajitura cu mac, crema de vanilie si gem de caise

O prajitura aerata cu o aroma intensa de vanilie si usor acrisoara, o prajitura racoroasa si nu foarte dulce.

Desert prajitura cu mac, crema de vanilie si gem de caise
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca