Specialitate cu dovleac

Inmuiem ceapa razuita si usturoiul in margarina, adaugam dovleacul si condimentele si fierbem amestecand continuu pana se evapora zeama. Captusim cu h

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2X4 foi de foetaj
  • ½ kg dovleac canadian
  • dovleac razuit
  • 2 catei usturoi
  • 1 ceapa
  • 15 dkg margarina
  • Indulcitor lichid dupa gust
  • zeama de lamaie
  • sare
  • piper
  • salvie
  • cimbru
  • 1 ou
  • 3-4 linguri pesmet fin
  • 10 dkg cascaval razuit

Mod de preparare

Inmuiem ceapa razuita si usturoiul in margarina, adaugam dovleacul si condimentele si fierbem amestecand continuu pana se evapora zeama. Captusim cu hartie de copt o ta. Ungem fiecare foaie de foetaj cu margarina topita. Punem 4 foi una peste cealalta, adaugam cascavalul razuit la dovleac si amestecam, punem umplutura pe 1/3 din aluat in parte superioara, rulam foile, le ungem cu ou si le presaram cu pesmet, procedam la fel si cu celalalte foi. Coacem in cuptorul fierbinte (aceasta specialitate poate fi folosita drept garnitura langa carne cu sos).
Alte retete cu prajituri

Tort de ciocolata

Prajitura cu nuca

Prajitura de branza

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...