Vinetele se cresteaza, pe lungime, apoi se impaneaza cu usturoi si zarzavat calit (morcov si telina). Se prajesc vinetele in ulei bine incins, apoi s
Vinetele se cresteaza, pe lungime, apoi se impaneaza cu usturoi si zarzavat calit (morcov si telina). Se prajesc vinetele in ulei bine incins, apoi se pun pe o tava. In uleiul ramas, se calesc ceapa, ardeiul, o parte din rosii, usturoiul, mararul si patrunjelul verde, toate taiate fidelute. Se sareaza si se pipereaza. Se toarna compozitia apoi peste vinete si se umple cu sos de rosii, cat sa acopere vinetele. Se pune deasupra fiecarei vinete cate o jumatate de rosie mica si se introduce apoi tava in cuptor, pana se rumenesc deasupra. Se scoate apoi tava, se adauga vinul si se mai lasa la fiert aproximativ 10 minute.
Se servesc calde. Alte aperitive:
Zacusca vinete Salata de vinete cu maioneza Vinete la cuptor
Poate fi un pranz delicios, mai ales ca nu este greu de pregatit! Oricine poate sa-l faca chiar daca nu e mare specialist in...
Piept de pui cu rosii si ardei kapia la cuptorDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti