Pizza Margherita

Pizza Margherita si-a capatat numele la sfarsitul cesolului al 19-lea dupa numele reginei Margareta de Savoya, care in timpul unei vizite la Napoli a fost servita cu o pizza ale carei culori erau cele de pe steagul Italiei.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluat:
  • 400 g faina
  • 25 g drojdie de bere
  • 6 linguri de ulei de masline extravirgin
  • sare
  • Garnitura:
  • 350 g rosii
  • 300 g mozzarella
  • ulei de masline
  • frunze de busuioc
  • oregano
  • sare
  • piper rosu

Mod de preparare

Pizza Margherita si-a capatat numele la sfarsitul cesolului al 19-lea dupa numele reginei Margareta de Savoya, care in timpul unei vizite la Napoli a fost servita cu o pizza ale carei culori erau cele de pe steagul Italiei. Reginei i-a placut foarte multa aceasta idee si astfel a fost botezata Pizza Margherita.

Se prepara mai intai aluatul de pizza: pentru asta se amesteca ingredientele si aluatul rezultat se tine la cald ca sa creasca, apoi se intinde pe o planseta infainata. Se pune intr-o forma rotunda si unsa cu ulei de masline. Deasupra se aseaza rosiile, fara pielita si putin zdrobite cu furculita; se sareaza si pipereaza cu piper rosu proaspat macinat. Din nou se lasa la cald cca. 20 minute. Se pune la copt, in cuptor preincalzit la 250*C, cca. 20 minute. Se scoate si se aseaza mozzarella taiata rondele pe toata suprafata pizzei; se stropeste cu ulei de masline; se presara oregano si frunzulite de busuioc. Se repune in cuptor pentru 10 minute.


Pizza Margherita se serveste calda.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...