Rosii umplute cu ardei grasi

Se aleg rosii bine coapte se golesc de miez si se lasa sa se scurga cu gura in jos. Ardeii se coc si se urata, apoi se taie fasii subtiri. Se pun int

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg rosii
  • 1/2 ardei gras
  • 100g slanina afumata
  • 2 felii de paine
  • 2 linguri de unt
  • sare
  • 2 oua fierte
  • usturoi
  • piper macinat

Mod de preparare

Se aleg rosii bine coapte se golesc de miez si se lasa sa se scurga cu gura in jos.

Ardeii se coc si se urata, apoi se taie fasii subtiri.

Se pun intr-o farfurie adanca si se ameteca cu miezul de la doua felii de paine inmuiat in apa rece cu mujdei de usturoi, cu miezul de rosii scazut pe foc mic cu putin unt si cu ouale taiate felii subtiri. Amestecul acesta se sareaza si se pipereaza dupa gust.

Se taie slanina afumata felii subtiri si se pune cate o felie in fiecare rosie. Peste costita se pune amestecul iar cand rosiile sunt pline, se pune deasupra lor cate o bucata mica de unt.

Se pun capacelele de rosii, se aseaza rosiile umplute intr-o forma unsa cu unt si se introduc in cuptor.

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!