Rosii umplute cu carne de peste

Rosiile umplute cu carne de peste e o reteta bine cunoscuta si intens folosita de catre gospodinele din intreaga tara. E un aperitiv delicios, bun si pentru cei mici.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 12 rosii mijlocii
  • Putina carne de peste fiarta sau fripta
  • 3-4 ciuperci
  • sare
  • piper
  • putin otet dupa gust
  • Pentru maioneza:
  • 1 galbenus
  • 1 lingurita mustar
  • 50 g ulei

Mod de preparare

Modalitatea de preparare a rosiilor umplute cu carne de peste este foarte simpla. Se aleg rosii mijlocii, se taie un capac, se scobesc. Se presara sare, piper, putin otet si se lasa la o parte, sa se scurga.  Se lasa sa se scurga dupa ce s-a pus sare, piper, otet.Se taie marunt carnea de peste, fiarta sau fripta, din care am indepartat in prealabil oasele.Se amesteca carnea cu maioneza, adaugand cateva ciuperci taiate felii si fierte in apa cu sare. Se umplu rosiile scurse, se pune peste fiecare o felie de ciuperca si se asaza pe farfurie cu frunze de patrunjel verde imprejur. Rosiile umplute cu carne de peste contin multe vitamine si minerale benefice atat pentru cei mici, cat si pentru cei mari.


Rosiile umplute cu carne de peste reprezinta un aperitiv usor de digerat si foarte sanatos. Pentru decor puteti pune deasupre cascaval razuit.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert cozonac cu stafide si nuca de cocos

M-am inspirat de pe blogul lui divainbucatarie

Desert cozonac cu stafide si nuca de cocos
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca