Briose cu cascaval Sofia si masline

Briosele cu cascaval Sofia si masline se fac foarte usor si se mananca la fel de repede, la mic dejun sau la gustari.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • -200 g făină
  • -200 ml lapte
  • -2 ouă
  • -2 linguri ulei
  • - 1 plic praf de copt
  • - 200 g caşcaval
  • -150 gr masline negre

Mod de preparare

Intr-un castrom amestecam bine laptele, ouale si uleiul. Intr-un alt vas amestecam faina cu praful de copt. Cernem deasupra amestecul de faina peste cel de lapte si oua si omogenizam usor. Adaugam un praf de sare, dupa gust. Jumatate din cascaval se rade si se amesteca cu compozitia de lapte si faina. Restul de cascaval il taiem cubulete mici. Umplem formele de briose cam 3/4 cu compozitie. Punem deasupra masline taiate feliute si cateva cubulete de cascaval. Dam la cuptor la foc mediu pana se rumenesc frumos deasupra.


Briosele cu cascaval Sofia si masline se pot servi atat calde cat si reci, ca mic dejun sau gustari.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...