Preferata familiei mele in zilele de post .
Fasolea am pus-o de seara in apa la inmuiat.
A doua zi am fiert-o (de doua ori) 10 minute, într-o oală, până s-a format spuma şi am aruncat apa, după care am spalat fasolea cu apă călduţă. Apa aruncată trebuie înlocuită cu altă apă fierbinte, nu rece.
Cand am pus a treia apa, am adaugat morcovul, o ceapa si foaia de dafin si am lasat-o sa fiarba la foc mic. Cand a fiert am rasturnat-o intr-o strecuratoare si am lasat-o la racit.
Cand s-a racit, am pus-o intr-un castron, si cu mixerul vertical am mixat, adaugand 100 ml ulei,putin cate putin .
Restul de ulei l-am pus intr-o craticioara la incins ,si am adaugat doua cepe tocate marunt. Am lasat ceapa 2-3 minute cat sa se inmoaie, fara a se praji si asa fierbinte am adaugat-o peste fasole si am mixat pana la omogenizare. La sfarsit am adaugat sare si piper.
Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti