Jumari de porc

Bomba calorica, asa-i? Dar o data-n an merge!!! Mie, jumarile de porc imi plac sa fie impanate cu putina carnita asa ca am folosit niste piept de porc grozav de frumos, pe gustul meu adica. Nu-i cine stie ce filozofie sa prepari jumari, numai ca trebuie sa fii atenta sa amesteci din cand in cand astfel incat sa nu se prinda. Si inca ceva: minunat este sa le facem in vas de tuci.

Portii
8
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
135 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 kg piept de porc
  • sare
  • o cana cu apa

Mod de preparare

Taiem pieptul de porc in cubulete potrivite si le punem intr-un tuci pe foc. Adaugam o cana cu apa si acoperim cu un capac.


Lasam la inabusit circa 10 min dupa care luam capacul, adaugam sare dupa gust si lasam la prajit. Din cand in cand amestecam cu ajutorul unei linguri de lemn astfel incat sa nu se prinda. Asa cum am spus mie imi plac mai prajite, altora in schimb le plac mai moi.


Timpul de prajire deci depinde de fiecare in parte. Gustam si cand consideram ca este pe placul nostru oprim focul. Cu ajutorul unei spumiere scoatem jumarile intr-o strecuratoare si le lasam la scurs. Cand sunt bine scurse le punem intr-un vas, presaram sare pe ele si.... gata, poftiti la jumari!


Sunt delicioase acompaniate de o ceapa rosie sparta. Grasimea rezultata in urma prajirii se strecoara si se pune intr-un borcan pentru solidificare.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Friptura tiganeasca de porc- la gratar

 De mult timp poftem la aceasta fripturica vazuta la prietena noastra Mitinita....

Friptura tiganeasca de porc- la gratar
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca