Lalele de post cu vinete

Lalelele de post cu vinete sunt aperitive sanatoase si delicioase. Se pun vinetele in cuptor pt a se coace, intorcandu-le pe toate partile pana se patrund bine si se inmoaie.

Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1-2 lingura otet de mere
  • 6-8 buc. vinete
  • 250 ml ulei
  • 2-3 buc. cartofi
  • 10 buc. rosii
  • frunze de ceapa
  • sare si piper

Mod de preparare

Lalelele de post cu vinete sunt aperitive sanatoase si delicioase. Se pun vinetele in cuptor pt a se coace, intorcandu-le pe toate partile pana se patrund bine si se inmoaie. Se curata si se lasa la scurs. Intre timp se pun cartofii intregi la fiert,se fierb si se lasa la racit, dupa ce s-au racit cartofii se fac maionez, se freaca cu ulei,sare si piper dupa gust.Vinetele se pun intr-un bol se bat bine pana devin ca o pasta omogena....se potriveste din ulei,otel si sare si piper.
Dupa aceasta se amesteca vinetele cu maioneza din cartofi.Se pregatesc apoi rosiile care se scobesc in interior si se cresteaza in partea superioara in 4.Se umplu rosiile cu salata de vinete iar in partea inferioara se ataseaza tulpinele adica frunzele de ceapa verde.Se realizeaza astfel lalelele ca in imagine.


Lalelele de post cu vinete se servesc pe platou.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...