Am pregatit intai bechamelul. Am topit untul, am adaugat faina si am omogenizat, apoi am adaugat treptat laptele, amestecand bine pana s-a ingrosat. L
Am pregatit intai bechamelul. Am topit untul, am adaugat faina si am omogenizat, apoi am adaugat treptat laptele, amestecand bine pana s-a ingrosat. L-am luat de pe foc si l-am lasat deoparte.
Am uns toate feliile de paine cu unt moale (eu l-am pus 30 secunde in cuptorul cu microunde) apoi am unit cate doua felii, punand la mijloc cate o felie de sunca.
Am obtinut 5 sandwich-uri pe care le-am uns pe toate partile cu un strat subtire de sos bechamel,apoi le-am acoperit pe ambele parti cu cascaval ras. Cascavalul adera usor la felia de paine, datorita bechamelului.
Le-am pus in tava de aragaz acoperita cu folie de aluminiu unsa cu putin ulei( e de preferat hartia de copt, cascavalul tinde sa se lipeasca de aluminiu)si le-am copt in cuptorul preincins la 200 grade Celsius, timp de 10 minute ( pana s-au rumenit frumos).
Se mai pot coace si in toaster, eu prefer sa le fac in cuptor deoarece le coc pe toate odata.
Sunt foarte bune, usor crocante pe magine ( depinde de cat de mult sunt tinute in cuptor/toaster) si pufoase in interior.
Pofta buna!
Reteta Croque monsieur a fost propusa de narnia pe forum culinar.ro
Alte retete de sandviciuri gasiti aici:
Sandviciuri picante,
Sandviciuri cu brinza de vaci,
Sandviciuri asortate
Asa cum v-am mai spus, eu gatesc frecvent snitele. Principalul "client" este iubitul meu si, desi el le...
Șnițele din piept de pui marinatDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti