Sufleu de conopida

Chiar daca nu sunteti fan conopida, va recomand sa incercati acest sufleu. Cu siguranta o sa va placa… este delicios!

Portii
8
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 600 g conopida
  • 250 g cascaval
  • 4 oua
  • 2 linguri faina
  • 50 g unt
  • 300-350 ml lapte
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Desfacem conopida in buchetele,o spalam bine si o punem la fiert in apa cu sare pentru cca15 minute. Cand este fiarta, o punem intr-o strecuratoare si o trecem sub jet de apa rece. O lasam la scurs.

Punem intr-o craticioara untul si cand se incinge adaugam faina amestecand repede pentru omogenizare. Subtiem cu lapte, condimentam cu sare si piper si lasam sa fiarba cateva minute pana compozitia se ingroasa ca o smantana. Luam cratita de pe foc, lasam sa se racoreasca si adaugam galbenusurile si cascavalul ras. Incorporam usor si albusurile batute spuma cu un praf de sare.

Ungem un vas (dim. 18 cm diametrul) termorezistent cu unt, asezam conopida si turnam sosul. Scuturam usor vasul ca sosul sa fie repartizat uniform si sa cuprinda toata conopida.Dam la cuptorul preincalzit la foc mediu pentru 45-50 minute, pana se rumeneste frumos.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii