Compot de caise

Caisele se taie in doua si se scot samburii. Se tin in apa rece aprox 2 h (caisele nu trebie sa fie patate sau stricate pentru ca se va strica compot

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg caise
  • 4 lg zahar/borcan
  • conservant

Mod de preparare

Caisele se taie in doua si se scot samburii. Se tin in apa rece aprox 2 h (caisele nu trebie sa fie patate sau stricate pentru ca se va strica compotul) Se aseaza jumatatile in borcan de 720-800 g si se pun deasupra 4 linguri de zahar,un varf de cutit de conservant si se umple borcanul cu apa. Se aseaza borcanele intr-o cratita cu apa, pe fundul careia am pus un prosop, apoi se acopera borcanele cu altul si se dau la cuptor 30-45 min, pana se dizolva zaharul.


Se poate folosi la salate, prajituri, fripturi sau se poate manca ca atare.

Alte retete recomandate:

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide