Se pune zaharul cu apa intr-un vas pe foc si se leaga un sirop ca pentru dulceata. Se trage vasul de pe foc ca sa stea din clocot, apoi se pun caisele
Se pune zaharul cu apa intr-un vas pe foc si se leaga un sirop ca pentru dulceata. Se trage vasul de pe foc ca sa stea din clocot, apoi se pun caisele intregi, nu prea coapte, bine spalate si stropite cu zeama de la o jumatate de lamaie. Se lasa sa dea in clocot impreuna 10 minute, apoi caisele se scot, siropul se fierbe in continuare ca sa se lege din nou. Se toarna rece peste caise, se pune in sticle si se leaga imediat. Se pasteurizeaza in bain-marie, aproximativ o ora, din momentul in care fierbe apa.
Alte retete:
Compot de gutui
Compot de visine
Compot de mere
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa