Se pune zaharul cu apa intr-un vas pe foc si se leaga un sirop ca pentru dulceata. Se trage vasul de pe foc ca sa stea din clocot, apoi se pun caisele
Se pune zaharul cu apa intr-un vas pe foc si se leaga un sirop ca pentru dulceata. Se trage vasul de pe foc ca sa stea din clocot, apoi se pun caisele intregi, nu prea coapte, bine spalate si stropite cu zeama de la o jumatate de lamaie. Se lasa sa dea in clocot impreuna 10 minute, apoi caisele se scot, siropul se fierbe in continuare ca sa se lege din nou. Se toarna rece peste caise, se pune in sticle si se leaga imediat. Se pasteurizeaza in bain-marie, aproximativ o ora, din momentul in care fierbe apa.
Alte retete:
Compot de gutui
Compot de visine
Compot de mere
Azi vă propun un aperitiv care se prepară extrem de ușor și care are, de fiecare dată, mare trecere la mesele festive....
Ruladă de cașcaval în crustă de macOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj