Compot de caise intregi

Se pune zaharul cu apa intr-un vas pe foc si se leaga un sirop ca pentru dulceata. Se trage vasul de pe foc ca sa stea din clocot, apoi se pun caisele

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 gr caise
  • 350 gr zahar
  • 1 jumatate de lamaie
  • 500 ml apa rece

Mod de preparare

Se pune zaharul cu apa intr-un vas pe foc si se leaga un sirop ca pentru dulceata. Se trage vasul de pe foc ca sa stea din clocot, apoi se pun caisele intregi, nu prea coapte, bine spalate si stropite cu zeama de la o jumatate de lamaie. Se lasa sa dea in clocot impreuna 10 minute, apoi caisele se scot, siropul se fierbe in continuare ca sa se lege din nou. Se toarna rece peste caise, se pune in sticle si se leaga imediat. Se pasteurizeaza in bain-marie, aproximativ o ora, din momentul in care fierbe apa.
Alte retete:

Compot de gutui

Compot de visine

Compot de mere

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!