Compot de capsune

Intr-un vas cu apa, se adauga zaharul, zaharul vanilar, un praf de sare si se lasa la fiert pana cand compozitia se leaga. Se adauga zeama de lamaie

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 750 gr capsuni
  • 150 gr zahar
  • zeama de la jumatate lamaie
  • 1 praf de sare
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 pahar apa

Mod de preparare

Intr-un vas cu apa, se adauga zaharul, zaharul vanilar, un praf de sare si se lasa la fiert pana cand compozitia se leaga. Se adauga zeama de lamaie si capsunele si se ia vasul de pe foc. Se amesteca compotul cateva minute, dupa care se lasa la racit.


Se serveste dupa ce s-a racit sau se pastreaza in borcane.

Alte retete:

Dulceata de gutui Turta dulce Ciocolata de casa

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!