Compot de gutui si pere

Se face un sirop usor legat din 2 l apa, zahar, cuisoare si scortisoara. Se curata gutuile si perele, se fierb 10 minute separat in apa amestecata cu

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g gutui
  • 500 g pere tari
  • 300 g zahar
  • 2 linguri rom
  • 2 l apa
  • 2 cuisoare
  • scortisoara
  • zeama de la 1 lamaie

Mod de preparare

Se face un sirop usor legat din 2 l apa, zahar, cuisoare si scortisoara. Se curata gutuile si perele, se fierb 10 minute separat in apa amestecata cu zeama de lamaie, apoi se scot din apa si se muta in oala cu sirop. Se fierb fructele impreuna cu acest sirop, fara sa se zdrobeasca. Se pune compotul in castron si se toarna deasupra romul.

Se serveste rece.

Alte retete recomandate:

Compot de visine

Gem de visine

Compot de mere

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...