Compot de prune in otet

Prunele bine spalate se asaza in borcane de 800 ml. Se masoara cantitarea necesara de lichid de care avem nevoie. 1/3 din cantitate va fi otet, iar r

Timp pregatire
125 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 kg. prune bistritene
  • otet
  • apa
  • sare
  • zahar
  • scortisoara

Mod de preparare

Prunele bine spalate se asaza in borcane de 800 ml. Se masoara cantitarea necesara de lichid de care avem nevoie.

1/3 din cantitate va fi otet, iar restul apa. Sare aprox 30 g. la litru, zahar aprox. 150 g la litru.

Se adauga scortisoara si se da un clocot. Dupa racire se toarna peste prunele din borcane. Se leaga cu celofan dublu si se fierb in bain marin timp de 25 minute. Se acopera si se lasa sa se raceasca.
Se serveste la fripturi

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!