Se pun intr-un borcan de 3 l randuri de fructe variate. Se stropeste fiecare rand de fructe cu putin alcool si se tine borcanul la rece. Cand s-au pus
Se pun intr-un borcan de 3 l randuri de fructe variate. Se stropeste fiecare rand de fructe cu putin alcool si se tine borcanul la rece. Cand s-au pus fructe pana la jumatatea borcanului, se face un sirop gros din apa si zahar si se toarna peste fructe. Siropul trebuie sa acopere bine fructele. Daca este nevoie, se mareste cantitatea de sirop. Se pune salicilatul sau aspirinele pisate, se clatina borcanul ca sa se amestece, se leaga borcanul si se pastreaza la rece. Iarna se scoate cantitatea de fructe dorita, se face un sirop subtire si se face un compot.
Se serveste rece.
Alte retete recomandate:
Compot de caise
Piure de mere
Compot de visine
m-am inspirat de la Jamila https://jamilacuisine.ro/mucenici-umpluti-cu-nuca-reteta-video/ "Aluaturi...
Desert mucenici umpluti cu nucaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj