Prune la borcan

Se fierb prunele intr-un sirop facut din apa si zahar, de trei ori, pana scade siropul la jumatate. Se adauga otetul si se pun prunele cu siropul in

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 kg de prune
  • 1 kg zahar
  • 200 ml otet

Mod de preparare

Se fierb prunele intr-un sirop facut din apa si zahar, de trei ori, pana scade siropul la jumatate. Se adauga otetul si se pun prunele cu siropul in borcan si se fierbe in bain-marie 10 minute.


Se servesc reci.

Alte retete recomandate:

Dulceata de visine

Compot de caise

Compot mere

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!