Se curata portocalele, se tin cojile in apa rece trei zile, schimband apa de doua ori pe zi. Se scurg de apa si se fierb intr-un vas 2 ore, pana se in
Se curata portocalele, se tin cojile in apa rece trei zile, schimband apa de doua ori pe zi. Se scurg de apa si se fierb intr-un vas 2 ore, pana se inmoaie. Se muta cojile de portocale, 2 ore, in apa rece. Se storc bine cojile si se pun intr-o cratita. Se toarna peste ele un sirop facut din 1,5 I apa si 1 kg zahar. Se lasa sa dea un clocot. Se iau de pe foc si se lasa pana a doua zi. Se scurge siropul, se mai adauga 200 g zahar si se pune peste cojile de portocale. Se fierb impreuna cateva minute. Se repeta operatia 3 zile la rand. A patra zi se pune restul de 200 g zahar si se fierb cojile 30 de minute, pana se leaga. Se pun cojile de portocale in borcane.
Se folosesc pentru ornarea prajiturilor.
Alte retete recomandate:
Piure de mere
Compot de mere
Compot de visine
Acești cartofi evantai cu unt aromatizat, pe lângă faptul că sunt aspectuoși și de efect, pot constitui baza...
Aperitiv cartofi evantai cu unt aromatizat, o garnitura perfecta, greu de refuzatDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti