O dulceata cu multe fructe ,aromata cu menta si imbogatita cu samburi de nuca . Este perfecta pentru a fi servita in boluri mici ca si un desert alaturi de ceai sau cafea. Dar poate fi si un cadou potrivit cand mergeti in vizita la prieteni si cunostinte. Am facut-o la slow cooker ,dar se poate face si pe ochiul aragazului .
Fructele se spala, se curata si se taie cubulete (pepenele si piersicile) . Le-am asezat in vasul de la slow cooker ,am adaugat si afinele. Zaharul si zeama de lamaie le-am pus peste fructe si le-am lasat sa stea vreo 2 ore asa. Am pornit slow cookerul pe temperatura inalta pentru 6 ore . Dupa 2 ore am tras capul intr-o parte. Samburi de nuca i-am prajit si am dat jos de pe ei coaja neagra , in maini am frecat samburi pana cand au ramas albi. Am pus nuca in ultimele 10 minute de fierbere, la fel si menta legata cu astfel incat sa o putem scoate . Duceata am asezat-o in borcane bine spalate si uscate , le-am asezat cu gura in jos dupa ce am pus capacul si le-am lasat la racit . Am etichetat frumos si le-am asezat in camara .
Daca va place supa de rosii, eu zic ca este momentul sa profitati de ea. Acum gasiti pe piata cele mai gustoase si parfumate...
Supa de rosii cu galuste, de postDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti