O bunatate acrisoara si gustoasa, pe placul Oanei . Ea adora toate chestiile acre , asa ca am zis sa ii fac doua, trei borcanele de dulceata din fructele ei preferate in aceasta perioada.
Fructele le-am spalat in apa rece , curgatoare .
Agrisele le-am taiat in jumatati dupa ce am rupt coditele si varful negru .
Coacazele rosii le-am luat de pe ciorchine .
Peste fructe am stors zeama de lamaie.
Intr-un vas am pus indulcitorul gelifiant si apa si am pus pe foc mic .
Am amestecat pana s-a topit indulcitorul .
Am adaugat fructele si le-am lasat sa fiarba 10 minute , amestecand din cand in cand.
Turnam dulceata in borcanele curatate foarte bine , punem capacul si asezam borcanul cu capacul in jos pentru 10-20 minute.
Le intoarcem si le lasam la racit .
Se pastreaza in camara si se consuma , dupa ce se desface , in cateva zile
Reteta de preparare a papanasilor Un desert romanesc foarte popular, ideal pentru o masa simpla, traditionala!!!Puteti...
Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si dulceataOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj