O bunatate acrisoara si gustoasa, pe placul Oanei . Ea adora toate chestiile acre , asa ca am zis sa ii fac doua, trei borcanele de dulceata din fructele ei preferate in aceasta perioada.
Fructele le-am spalat in apa rece , curgatoare .
Agrisele le-am taiat in jumatati dupa ce am rupt coditele si varful negru .
Coacazele rosii le-am luat de pe ciorchine .
Peste fructe am stors zeama de lamaie.
Intr-un vas am pus indulcitorul gelifiant si apa si am pus pe foc mic .
Am amestecat pana s-a topit indulcitorul .
Am adaugat fructele si le-am lasat sa fiarba 10 minute , amestecand din cand in cand.
Turnam dulceata in borcanele curatate foarte bine , punem capacul si asezam borcanul cu capacul in jos pentru 10-20 minute.
Le intoarcem si le lasam la racit .
Se pastreaza in camara si se consuma , dupa ce se desface , in cateva zile
Daca va place supa de rosii, eu zic ca este momentul sa profitati de ea. Acum gasiti pe piata cele mai gustoase si parfumate...
Supa de rosii cu galuste, de postDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti