Dulceata de caise

Se aleg caise frumoase, se curata de coaja si se scot samburii. Se pun caisele intr-un castron si se stropesc cu jumatate din cantitatea de zeama de l

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg caise nu foarte coapte
  • 1 kg zahar
  • 1 baton de vanilie
  • 400 ml apa
  • zeama de la 1 lamaie

Mod de preparare

Se aleg caise frumoase, se curata de coaja si se scot samburii. Se pun caisele intr-un castron si se stropesc cu jumatate din cantitatea de zeama de lamaie. Se face in cratita de dulceata un sirop din apa si zahar, se fierbe pana se leaga, se pun caisele sa dea 2-3 clocote si se ia cratita de pe foc. Se pune din nou cratita pe foc si se fierbe pana se leaga siropul. Se ia mereu spuma. Se pune vanilia taiata bucatele, miezul de la cativa samburi si restul de zeama de lamaie. Se procedeaza mai departe ca la celelalte dulceturi.
Se foloseste in prajituri sau se serveste cu biscuiti.

Alte retete recomandate:

Dulceata de zmeura

Dulceata de visine

Dulceata de mere cu scortisoara

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii