Se aleg caise frumoase, se curata de coaja si se scot samburii. Se pun caisele intr-un castron si se stropesc cu jumatate din cantitatea de zeama de l
Se aleg caise frumoase, se curata de coaja si se scot samburii. Se pun caisele intr-un castron si se stropesc cu jumatate din cantitatea de zeama de lamaie. Se face in cratita de dulceata un sirop din apa si zahar, se fierbe pana se leaga, se pun caisele sa dea 2-3 clocote si se ia cratita de pe foc. Se pune din nou cratita pe foc si se fierbe pana se leaga siropul. Se ia mereu spuma. Se pune vanilia taiata bucatele, miezul de la cativa samburi si restul de zeama de lamaie. Se procedeaza mai departe ca la celelalte dulceturi.
Se foloseste in prajituri sau se serveste cu biscuiti.
Alte retete recomandate:
Dulceata de zmeura
Dulceata de visine
Dulceata de mere cu scortisoara
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii