Se inteapa caisele verzi cu un ac, prin mijlocul samburelui, apoi se lasa in apa rece. Se pun intr-un tifon si se oparesc scufundandu-se de 2-3 ori i
Se inteapa caisele verzi cu un ac, prin mijlocul samburelui, apoi se lasa in apa rece. Se pun intr-un tifon si se oparesc scufundandu-se de 2-3 ori in apa clocotita. Se pune zaharul la fiert cu 500 ml apa pe foc mic si dupa ce s-a topit se lasa la fiert pana clocoteste. Se adauga caisele si se lasa in sirop 20 de minute, pana lasa apa din ele. Se pun din nou la fiert, se adauga zeama de la o lamaie si se lasa la fiert pana se leaga siropul din nou. Dupa ce s-a luat de pe foc, dulceata se lasa la racit si se acopera cu un servet udat in apa rece.
Se pastreaza in loc racoros.
Alte retete:
Dulceata cirese amare Dulceata de portocale Dulceata de trandafir
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii