Dulceata de capsune

Se spala cu atentie si grija capsunele, se scurg si se pun in cratita pentru dulceata, alternand un rand de fructe cu unul de zahar. Se pune cratita i

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 farfurie de capsune
  • 1 kg zahar
  • zeama de la 1 lamaie

Mod de preparare

Se spala cu atentie si grija capsunele, se scurg si se pun in cratita pentru dulceata, alternand un rand de fructe cu unul de zahar. Se pune cratita intr-un loc rece si se tine 12 ore, ca sa-si lase capsunele sucul. Se pune cratita pe foc mic pana se topeste zaharul, se clatina cratita din cand in cand, si, cand incepe sa fiarba, se ia spuma.

Se pune zeama de lamaie si se lasa dulceata la fiert pana incepe siropul sa forfoteasca. Se iau cateva picaturi de sirop, se pun pe o farfurioara si, daca siropul rece se lipeste de degete, se ia cratita de pe foc. Se acopera cu un servet ud si se lasa la racit. Dulceata se toarna in borcane curate si se inchide ermetic. Dulceata de fragi, zmeura, mure se prepara in acelasi fel.
Se foloseste in prajituri.

Alte retete recomandate:

Dulceata de visine

Piure de mere

Dulceata de caise coapte

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Piftii (racituri) cu carne de pui

Piftii (racituri) cu carne de pui
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca