Dulceaţă de căpsuni reţetă cu vin alb

Dulceaţă de căpsuni reţetă. Spalam capsunile, le lasam la scurs, le indepartam cozile si le taiem marunt. Trebuie sa le cantarim ca sa stim sigur ca sunt 900 gr. Punem deoparte s

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Dulceaţă de căpsuni reţetă
  • 900 gr capsuni
  • 100 ml vin alb
  • 500 gr zahar
  • 1 plic Gelfix Extra 2:1 Dr Oetker

Mod de preparare

Spalam capsunile, le lasam la scurs, le indepartam cozile si le taiem marunt. Trebuie sa le cantarim ca sa stim sigur ca sunt 900 gr. Punem deoparte si 100 ml de vin. Capsunile si vinul alb se pun intr-o oala. Continutul plicului Gelfix extra 2 se amesteca cu zaharul, apoi cu fructele pana cand se omogenizeaza. Se fierb la foc moderat, amestecand continuu. Se lasa minim 3 minute sa dea in clocot si apoi se ia oala de pe foc. Se indeparteaza spuma, se umplu borcanele, se sigileaza si se lasa apoi sa se sprijine pe capac cca 5 min. In timplul racirii borcanele se intorc de mai multe ori pt ca bucatile de capsuni sa se disperseze.


Sursa acestei retete este blogul culinar: dumitrufelicia

Alte retete culinare recomandate:

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...