Dulceata de cirese amare

Se spala, se aleg ciresele si se scot coditele si samburii cu un ac sau cu instrumentul special. Se pun in cratita de dulceata straturi alternative de

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 farfurie adanca
  • plina cu varf
  • de cirese
  • 1 kg zahar
  • 1 baton de vanilie
  • zeama de la 1 lamaie

Mod de preparare

Se spala, se aleg ciresele si se scot coditele si samburii cu un ac sau cu instrumentul special. Se pun in cratita de dulceata straturi alternative de cirese si de zahar. Se pune cratita pe foc mic si se clatina din cand in cand, ca sa se topeasca zaharul. Se mareste focul si, cand clocoteste siropul, se ia spuma. Cand incepe siropul sa se lege, se adauga vanilia taiata bucatele si zeama de lamaie. Se procedeaza in continuare ca la dulceata de capsuni. Dulceata de cirese albe sau de visine se face la fel ca dulceata de cirese amare.
Se serveste pe prajituri.

Alte retete recomandate:

Compot de caise

Dulceata de visine

Dulceata de mere

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert tort cu jeleu de visine

Desert tort cu jeleu de visine
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca