Dulceata de gutui este delicioasa, aromata si foarte parfumata. Profitati de merele gutui si conservati-le aroma. Dulceata de gutui poate fi consumata ca atare sau la diferite retete de prajituri.
Se aleg gutui bine coapte, mari, sanatoase. Se pune zaharul cu apa pe foc mic, pana cand se topeste zaharul, apoi se mareste flacara, pana se leaga siropul. Intre timp, se curata gutuile de coaja, se taie felii si, apoi, sub forma de taitei subtiri. Cand siropul este bine legat, se ia cratita de pe foc, se adauga gutuile si se lasa 10 minute, apoi se pun la fiert, la foc iute. Cand dulceata este aproape gata, se adauga sucul de lamaie si batonul de vanilie, taiat marunt. Se lasa pe foc, pana cand se leaga bine. A doua zi, se pune in borcane sterilizate, care se inchid ermetic.
Dulceata de gutui se foloseste in prajituri sau se mananca pe paine cu unt.
Asa cum v-am mai spus, eu gatesc frecvent snitele. Principalul "client" este iubitul meu si, desi el le...
Șnițele din piept de pui marinatDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti