Dulceata de gutui este delicioasa, parfumata. Daca ii adaugati si cateva cuisoare si stelute de anason, aroma va fi irezistibla. Va trebui sa faceti mai multa dulceata ca nu va ramane pana la iarna.
Se spala gutuile, se curata si se taie fasii, se stropesc cu zeama de lamaie sa nu se oxideze. Separat se amesteca 1 kg de zahar cu 2 pahare de apa si cu zeama de la 2 lamai cu o lingura extract de vanilie si cu niste cuisoare si un anason stelat. Se pune pe foc mediu si se lasa sa se lege. Cand s-a legat cat de cat se adauga bucatelele de gutui se lasa pana se leaga de tot. Si bineinteles ca in timp ce fierbe mai gustam o lingura, doua, noua pana suntem multumiti de aroma si densitatea preparatului. Acesta este dulceata de gutui.
Dulceata de gutui se foloseste la prajituri, creme sau se mananca pur si simplu pe paine.
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii