Dulceata de nuci verzi

Dintre nenumaratele si parfumatele dulceturi pregatite de bunica, cea mai buna era cea de nuci verzi. Un adevarat rasfat dulce amarui si gust nestepta

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 150 nuci verzi
  • 1 kg zahar
  • 400 ml apa
  • zeama de la o lamaie potrivit de mare

Mod de preparare

Dintre nenumaratele si parfumatele dulceturi pregatite de bunica, cea mai buna era cea de nuci verzi.

Un adevarat rasfat dulce amarui si gust nesteptat de savuros, dar.... care implica si un efort pe masura.

Si cum sezonul nucilor verzi incepe dar se si sfarseste foarte repede, m-am grabit sa culeg si eu nucile necesare pentru a prepara delicioasa dulceata .

Sa ne apucam asadar de treaba si sa reanviem mirosul parfumat din copilarie. Nucile trebuiesc culese la inceputul lunii iunie,

atunci cand coaja nu este complet formata.

Daca nu vrem sa ne patam pe maini si toata lumea sa stie ce am facut, ne inarmam cu una -doua perechi de manusi din material plastic mai gros.

Vom curata nucile cu un cutit pana dam de partea alba cu interiorul gelatinos.

Imediat le vom arunca in apa rece, pentru a nu se innegri si pentru

a iesi toata amareala din ele.

Vom schimba de mai multe ori apa in care stau nucile. Le lasam tot in apa peste noapte, cu o farfurie peste ele sa le tina in apa, sa nu se ridice la suprafata.

A doua zi punem la foc apa si zaharul sa fiarba pana se ingroasa

bine si se formeaza siropul.

In sirop vom pune nucile, scurse bine de apa, si zeama de lamaie.

Lasam sa fiarba pana se leaga bine dar avem grija sa nu fierbem

foarte mult sa nu se caramelizeze zaharul.

Dulceata mea a fiert intr-o ora.

Am pus in ea doar zeama de lamaie care i-a dat un gust usor acrisor.


Alte retete culinare recomandate:

Dulceata de nuci

Dulceata gutui

Dulceata trandafiri

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Drob de pui aromat cu verdeturi proaspete

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Drob de pui aromat cu verdeturi proaspete
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca