Dulceata de nuci verzi

Se pun nucile intr-un borcan cu apa si se lasa la macerat o saptamana, schimband apa de cateva ori. Se curata nucile de coaja verde. Se face siropul 1

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 100 nuci verzi foarte mici
  • sirop 1: 1 kg zahar
  • 500 ml apa
  • sirop 2: 1 kg zahar
  • 400 ml apa
  • coaja de lamaie

Mod de preparare

Se pun nucile intr-un borcan cu apa si se lasa la macerat o saptamana, schimband apa de cateva ori. Se curata nucile de coaja verde. Se face siropul 1 fierband zaharul cu apa si se pun nucile sa fiarba pana se inmoaie. Se face siropul 2, fierband apa cu zaharul pana se topeste zaharul, la foc iute. Se ia spuma. Se mai fierbe pana se leaga bine siropul. Se scurg nucile din siropul 1 si se pun in siropul 2, se adauga vanilia si coaja de lamaie si se lasa sa mai dea cateva clocote. Se procedeaza mai departe ca pentru orice dulceata.
Se foloseste in prajituri.

Alte retete recomandate:

Dulceata de visine

Crema de mere si gutui

Dulceata de zmeura

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca