Se pun nucile intr-un borcan cu apa si se lasa la macerat o saptamana, schimband apa de cateva ori. Se curata nucile de coaja verde. Se face siropul 1
Se pun nucile intr-un borcan cu apa si se lasa la macerat o saptamana, schimband apa de cateva ori. Se curata nucile de coaja verde. Se face siropul 1 fierband zaharul cu apa si se pun nucile sa fiarba pana se inmoaie. Se face siropul 2, fierband apa cu zaharul pana se topeste zaharul, la foc iute. Se ia spuma. Se mai fierbe pana se leaga bine siropul. Se scurg nucile din siropul 1 si se pun in siropul 2, se adauga vanilia si coaja de lamaie si se lasa sa mai dea cateva clocote. Se procedeaza mai departe ca pentru orice dulceata.
Se foloseste in prajituri.
Alte retete recomandate:
Dulceata de visine
Crema de mere si gutui
Dulceata de zmeura
Nu am prea multe sa va zic de aceata prajitura decat ca e un desert perfect de weekend cu ingrediente la indemana tuturor. Un...
Prajitura cu budinca si fructeDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti