Se curata nucile de coaja verde, apoi se pun in apa rece, pentru a preveni innegrirea lor. Se tin asa o zi, acoperite cu o farfurie sau un capac, iar
Se curata nucile de coaja verde, apoi se pun in apa rece, pentru a preveni innegrirea lor. Se tin asa o zi, acoperite cu o farfurie sau un capac, iar apa se schimba de 2-3 ori, in acest interval. Se scurg, se limpezesc, apoi se introduc in siropul pregatit din 1 kg zahar, 500 ml apa, 100 gr miere, zeama de lamaie, cuisoarele si scortisoara. Se fierb impreuna pana ce siropul se leaga, se ia vasul de pe foc si se pune apoi dulceata racita in borcane.
Se patreaza la loc rece si uscat.
Alte retete de dulceata:
Dulceata de visine Dulceata de prune Dulceata de cirese amare
Am vazut reteta asta pe mai multe site-uri... iar eu am facut o selectie de condimente care noua ne plac si am urmat tehnica...
Branza de vaca marinata in ulei de masline si condimenteOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj