Dulceata de piersici

Zilele trecute am cumparat niste piersici foarte gustoase, pe care le-am facut dulceata. Veti vedea ca eu la dulceturile mele folosesc cantitati scazute de zahar pentru ca nu imi plac foarte dulci. In plus, produsul final o sa iasa mai inchis la culoare, dar asta nu ma deranjeaza.

Portii
30
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1500 g piersici
  • 1000 g zahar
  • 3 pahare apa

Mod de preparare

Se spala si se curata piersicile. Mi-au ramas aprox 1.5 kg piersici, care se taie in bucati mai mici. Eu am folosit 1 kg de zahar. Gustati-le inainte si adaugati zahar dupa cat le vreti de dulci. Se pun pe foc intr-o cratita mare apa cu zaharul, iar cand incepe sa fiarba, se adauga fructele. Astfel, se fierb la foc mic, se amesteca mereu, sa nu se lipeasca si se ia spuma la nevoie. Imi place cand siropul capata culoarea rozulie iar piersicile plutesc galbene Pentru ca eu folosesc cantitati scazute de zahar si apa, timpul de fierbere e mai mare, iar dulceata va fi mai inchisa la culoare, dar asta nu ma deranjeaza. Cand incepe sa se lege siropul, incepem sa testam :) Punem o picatura din siropul de la dulceata pe o farfurioara, iar daca picatura nu curge, atunci dulceata este gata. Cand se raceste, se pune in borcanele pregatite dinainte si se eticheteaza. Nu am folosit conservanti, fiind dulceturi de vara, trebuie pastrate la rece si consumate repede. Am obtinut 5 borcane (din cele de 400 g) de dulceata. Pofta Buna! Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2016/06/dulceata-de-piersici.html

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa